sport

Abiteboul: Magnussen me razočarao

Renaultov direktor, Cyril Abiteboul, u razgovoru za Auto Hebdo rekao je da ga je Kevin Magnussen razočarao svojim nastupima u francuskoj momčadi. Danac je pak nakon prelaska iz Renaulta u momčad Haasa izjavio da francuskoj momčadi nedostaje pravo vodstvo.

”Bio sam razočaran u Magnussena. Razočaran njegovim nastupima i ponašanjem. On je talentiran vozač, ali nedostaje mu discipline, vrlo često je pronalazio opravdanja za svoje loše nastupe. Željeli smo zadržati kontinuitet u momčadi i nema sumnje da bi logično bilo zadržati Kevina. Ali ispalo je potpuno drukčije, dok je Palmer napredovao iz utrke u utrku Kevin nije napredovao, stagnirao je,” rekao je Abiteboul.

Zadržavanje Jolyona Palmera u Renaultu bilo je svojevrsno iznenađenje, ali je Abiteboul objasnio kako je vidio veći napredak Jolyona nego Kevina.

”Jolyon ima svoj tempo kojim napreduje, isto kao u GP2 kada mu je trebalo nekoliko sezona da pobijedi Stoffela Vandoornea u borbi za naslov prvaka. Palmer je na pravom putu i uvjereni smo da će 2017. biti još bolji,” dodao je Cyril.

Renault je držao Magnussena u neizvjesnosti do posljednje utrke u Abu Dhabiju. Tada je frustrirani Danac izjavio kako je vrlo očito da se u Renaultu ne zna tko je glavni, jer da se zna odluka bi već bila donešena. Nedavno, Magnussen je u jednom razgovoru s novinarima objasnio da je prelazak u momčad Haasa bila prava stvar za njega u ovom trenutku.

”Haas je potpuno drukčija momčad od McLarena i Renaulta za mene. Mislim da je Haas puno bolja opcija. Što se tiče Renaulta bilo je vrlo nezgodno zadnjih nekoliko mjeseci, pa je bilo bolje otići. Imao sam osjećaj da su svima ponudili ugovor osim meni, u jednom trenutku činilo mi se da su i Papi ponudili ugovor. Da su bili otvoreniji prema meni možda bi bilo drukčije. Ponekad se nije znalo tko vodi glavnu riječ u momčadi i tko donosi završnu odluku,” izjavio je Magnussen.

Jučer je Renault objavio da je momčad napustio šef Frederic Vasseur. Vasseur tvrdi kako je imao drukčiju viziju vođenja momčadi i da je bolje za njega da odstupi.

Izvor: GP1.hr