sport

Abiteboul: Renaultov napredak objašnjava frustraciju i odlazak Ricciarda

Šef Renaultove momčadi, Cyril Abiteboul, kaže kako napredak njegove momčadi ove godine objašnjava zašto je Daniel Ricciardo bio toliko frustriran te potpisao za McLaren. Taj je potez na prvu ponukao Abiteboula da izrazi nezadovoljstvo zbog takve Ricciardove odluke.

“Mislim da su svi mogli osjetiti frustraciju, kao i moju osobnu kad je to objavljeno. I budimo iskreni, imao sam osjećaj da dolazi dobar napredak, da je tim napravio korak više i da je auto sve bolji.”

“Uz to, trebalo je još mnogo toga doći, a Ricciardo tada to još nije vozio. Znao sam brojke vezane uz napredak, ali problem je što su to samo brojke i znam da mu je puno stvari obećano u prošlosti, ne samo od nas, već i od njegovog prethodnog tima”, izjavio je Cyril.

Abiteboul je rekao kako je naučena jedna od ključnih lekcija ove godine s Ricciardom, a to je da vozačima treba vremena da u potpunosti ostvare svoj potencijal u momčadima. To znači da Renault mora gledati na dugoročnije rješenje za svoje vozače, umjesto na ponavljanje promjena.

“Daniel je vrlo emotivan, očito je kod nas napravio korak naprijed. Stekao je veliko pouzdanje s timom i bolidom, a odnos između njega i njegovog trkaćeg inženjera je vrlo, vrlo jak. Vidimo sve to, to je konačno isplaćivanje dividenda “.

“Jasno je da želimo dovesti stabilnost. Prva godina uvijek predstavlja rizik i malo ulaganje. Stoga, moramo imati dulji rad s našim vozačima ako želimo napraviti iskorak”, zaključio je Cyril.

Izvor: GP1.hr