sport

Aerodinamički napredak novih bolida je “nevjerojatan”

Aerodinamički napredak koji će biti ostvaren novim pravilnikom u 2017. godini je “nevjerojatan”, tvrdi Williamsov tehnički šef, Pat Syimonds.

Izmijenjena pravila donose šire prednje i stražnje krilo, a Pirelli priprema i šire gume. Aerodinamički potisak i mehaničko prianjanje trebali bi time ubrzati bolide od tri do pet sekundi po krugu.

Na papiru ova promjena pravila bi trebala pomoći nekim momčadima da ‘skoče’ u poretku, a upravo to treba Williamsu koji je trenutno peti u poretku konstruktora, a protekle dvije sezone je čvrsto držao mjesto treće najbolje momčadi.

Iako je ohrabren Williamsovim napretkom u 2017., Symonds priznaje da nema nikakvu referentnu točku i da nema nikakvu ideju o tome što rade rivali.

“Teško je bilo što reći jer napreci koje ostvarujemo u aerodinamičkom smislu su jednostavno “nevjerojatni”. Svaki tjedan u zračnom tunelu je samo povećavanje downforcea, ali ne vjerujem da smo sami u tome. Siguran sam da se to događa u 11 zračnih tunela u svijetu pa nikad ne znate. Obično imamo ciljeve u onome što želimo od aerodinamike, ali iduće godine ne možete ništa znati jer ne znate ciljeve. Ne možete reći ni da je to nadanje, vjerojatnost ili što već. Jednostavno ne znate što su ciljevi dok ne odemo na testiranja i vidimo gdje su svi ostali,” rekao je Symonds.

Uz razinu napretka, Symonds je iznenađen i činjenicom da su napreci konstantni.

“Kreativni element je potpuno drugačiji. Čitam dnevne izvještaje i začuđen sam kako pronalazimo takve količine. Pomislite da će oni početi padati, ali za sada nisu. Naravno, linija rasta nije tolika kao u prvim mjesecima, ali je i dalje nevjerojatna. Ne zaboravite da fokus nije samo na aerodinamici. Jedna od stvari koje moramo odraditi je i upravljanje s novim Pirellijevim proizvodima. Nije lako. Kao i sve momčadi, moramo odraditi promjene u geometriji ovjesa. Morali smo napraviti i potpuno drugačije kočione diskove,” dodao je Symonds.

Izvor: GP1.hr