sport

Albon: Golema prilika koju sam dobio od Red Bulla djeluje nestvarno

Red Bull Racing objavio je u ponedjeljak promjenu u vozačkoj postavi, koja će stupiti na snagu već od sljedeće utrke u Belgiji. Alexander Albon promoviran je u ulogu timskog kolege Maxa Verstappena, dok će Pierre Gasly ostatak sezone provesti u Toro Rossu.

Francuski vozač stigao je u Red Bull upravo iz Toro Rossa na početku ove sezone, ali jednostavno se nije uspio prilagoditi zahtjevima “prve momčadi” i šefovi su priliku za dokazivanje na preostalih devet utrka odlučili pružiti Albonu.

Tajlanđanin s prebivalištem u Londonu oglasio se putem društvenih mreža.

“Nestvarno je da sam dobio ovu golemu priliku od Red Bull Racinga. Ne mogu dovoljno zahvaliti što vjerujete u mene i što se mi ovo omogućili. Veliki je to skok u nepoznato, ali spreman sam.”

“Hvala svim ljudima u Toro Rossu, posebno Franzu Tostu za veliku priliku u F1 i neprestanu podršku kroz moju prvu godinu. Sada ću se koncentrirati na svoju prvu utrku s novim timom na stazi Spa”, poručio je Albon putem svog Twitter profila.

Ove sezone Albon je pet puta osvajao bodove, a najbolji rezultat mu je šesto mjesto s Velike nagrade Njemačke. U ukupnom poretku nalazi se na 15. mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Izvor: GP1.hr