sport

Alonso: Mercedes me zvao nakon odlaska Rosberga

Španjolac Fernando Alonso, priznao je da ga je Mercedes kontaktirao, ali samo kako bi obavili ‘malu provjeru’. Nakon povlačenja Nice Rosberga iz Formule 1, navijači su se nadali kako će Mercedes izabrati ovu riskantniju opciju i dovesti Alonsa kao momčadskog kolegu Lewisu Hamiltonu.

Međutim, Španjolac ima ugovor s McLaren-Hondom do kraja 2017. i šanse za prelazak u Mercedes bile su minimalne. Mercedes je potpisao jednogodišnji ugovor s Finskim vozačem, Valtterijem Bottasom.

”Nakon što se Rosberg umirovio, Mercedes je provjerio nekoliko vozača. To nije bilo ništa čudno, samo su saslušali moju situaciju.”

”Zvali su me par dana i razgovarali smo, ali ni u jednom trenutku nismo pregovarali o prelasku za ovu godinu. Sretan sam s McLarenom. McLaren i Ferrari su dvije najprestižnije momčadi u povijesti F1,” rekao je Fernando.

Na pitanje gdje će Alonso biti nakon 2017., Španjolac je odgovorio da ne želi uopće razmišljati o tome u ovom trenutku. Kaže kako će sve odlučiti nakon ljetne stanke u kolovozu.

”To je pitanje na koje ću odgovoriti nakon ljetne stanke. Mercedes? Vidjet ćemo u budućnosti. Bit ću potpuno fokusiran ove godine s McLarenom, a kasnije će se pokazati koja momčad je najbolje usvojila ova nova pravila,” izjavio je Alonso.

Izvor: GP1.hr