sport

Alonso: Spremni smo na težak vikend u Melbourneu

McLarenov Fernando Alonso, kaže kako momčad McLarena očekuje težak vikend u Melbourneu, na prvoj utrci sezone, VN Australije. McLaren je u velikim problemima s Hondinom pogonskom jedinicom, koja je ove godine na predsezonskom testiranju još jednom razočarala sve navijače McLarena.

McLaren kreće na prvu utrku sezone s puno problema, ali Španjolac kaže kako su se već pripremili na težak vikend.

”Početak sezone je uvijek zanimljiv, jer kreće nova sezona i nitko ne zna kako će se stvari odvijati s novim pravilima. Još uvijek ne znamo kako ostali stoje sa svojim motorima. Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako svi polako otkrivaju svoje karte na prvom trkaćem vikendu sezone,” rekao je Fernando.

Iako McLaren vjerojatno očekuje još jedna vrlo teška sezona, Alonso kaže da je iznimno motiviran i znatiželjan kako će ova nova pravila utjecati na samo utrkivanje. Španjolac se nada da će nova pravila ponovno učiniti Formulu 1 uzbudljivom kao nekada.

”Iznimno sam motiviran za ovu sezonu, jedva čekam vidjeti kako će se razvijati stvari tijekom godine. Već znamo da će ove sezone biti fizički puno zahtjevnije voziti nove bolide. Nadam se da će borbe na stazi biti ponovno uzbudljive.”

”Nakon lošeg predsezonskog testiranja spremni smo na težak vikend u Melbourneu. Dat ćemo sve od sebe da izvučemo najbolje iz naše situacije. Prvi korak će biti poboljšanje pouzdanosti motora, tek nakon toga ćemo vidjeti kako stojimo sa peformansama. Probat ćemo uživati u svakoj utrci koliko možemo,” dodao je Alonso.

Izvor: GP1.hr