sport

Alonso: Treća titula s McLarenom je prioritet

Fernando Alonso možda ima druge planove koji nisu vezani u Formulu 1, ali on i dalje tvrdi kako njegova uloga s McLarenom ostaje glavni fokus.

Prošle godine, Španjolac je propustio VN Monaca kako bi odradio utrku Indy 500, dok se sada već priprema za nadolazeću utrku Daytona 24 sata.

Alonso ne taji svoje želje za osvajanjem rijetke trostruke krune, dodajući Indy i La Mans pobjede svojoj Monaco GP tituli, ali također je rekao kako je Formula 1 i dalje njegov broj jedan.

“Naravno da sam najviše fokusiran na Formulu 1 i osvajanje treće titule. S Renaultovom pogonskom jedinicom, trebali bi biti u mogućnosti umiješati se u borbu za vrh,” izjavio je Alonso.

“Međutim, imam planove i vezane uz klasične događaje koji se ne preklapaju s kalendarom Formule 1. Ova utrka (misleći na Dayton) je prvi korak u utrkama izdržljivosti i nadam se da će mi se svidjeti zbog toga što je La Mans sljedeći moj cilj.”

“Ako Le Mans bude uspješan ove godine, bilo bi sjajno i nadam se da ću se moći iduće godine vratiti u Indy 500,” dodao je Španjolac.

Međutim, Alonso je rekao kako nije zainteresiran za utrkivanje u NASCAR-u.

“Takvi automobili zahtijevaju drugačiji stil vožnje koji se može stječi samo uz mnogo treninga, a ja nemam toliko slobodnih vikenda,” rekao je Alonso.

“Ali nakon 24 sata siguran sam kako ću gledati NASCAR utrku, ali to će biti moj jedini korak prema NASCAR-u – gledanje preko TV-a,” kroz smijeh je zaključio Španjolac.

Izvor: GP1.hr