sport

Arrivabene: Vettel se ispričao Whitingu

Sebastian Vettel se ispričao direktoru utrka, Charlieju Whitingu, nakon što ga je opsovao tijekom VN Meksika.

Četvrerostruki svjetski prvak nije bio blag niti prema Maxu Verstappenu u radijskoj komunikaciji, a istog vikenda je imao grublji rječnik i prema Fernandu Alonsu i Felipeu Massi.

Sve to je pokrenulo špekulacije da bi Vettel čak mogao i propusiti VN Brazila zbog nesportskog ponašanja, a cijelu stvar navodno ispituje FIA.

Nijemac je odbacio sve tvrdnje da je narušio popularnost sporta svojim komentarima.

“Ne razumijem zašto me pokušavate stjerati u kut takvim pitanjima,” rekao je Vettel kojeg su optužili da nije bio baš nabolji primjer za djecu i mlade.

“Da li vi smatrate da ja razmišljam od djeci dok se utrkujem? Ne, vozim svoju utrku. Da li vi smatrate da djeca razmišljaju o meni kada voze svoju utrku? Ne, oni voze svoju utrku,” dodao je Vettel koji je na kraju klasificiran kao peti vozač.

Vettel je nakon utrke očito još bio pod dojmovima pa nije bio previše blag i prema novinarima. Naime, odbio je odgovoriti što je rekao Charlieju Whitingu kada su se susreli nakon utrke.

Međutim, nešto razgovorljiviji bio je šef momčadi, Maurizio Arrivabene, koji je putem timskog radija rekao Vettelu da se smiri.

“Razgovarali smo svi skupa. Ja i Sebastian, to je to. Ne moram javnosti reći što radim s vozačima. On se ispričap Whiting i siguran sam da se to neće ponoviti,” rekao je Arrivabene.

Kritike prema Vettelu je uputio i njegov bivši šef, Helmut Marko, ali je Arrivabene vrlo brzo poručio Austrijancu da se fokusira na svoje vozače, očito aludirajući na ‘nestašnog’ Verstappena.

“Svi bi trebali malo pogledati i sebe. Ne volim kada netko pokazuje prstom u druge. Ne trebaju mi lekcije. Ne od Helmuta Marka ili bilo kog drugog,” zaključio je Talijan.

Izvor: GP1.hr