sport

Binotto: Ne mislim da ćemo požaliti što nismo doveli Hamiltona

Nekoliko se puta do sada aktualizirala priča o eventualnom prelasku Lewisa Hamiltona u Ferrari, međutim nikada se nije realizirala. Barem ne još. Smatralo se da bi talijanska momčad mogla krenuti u ofenzivu pa pokušati dovesti Hamiltona po završetku 2020. godine i isteku Britančevog ugovora s Mercedesom, no nije se dogodilo.

Umjesto toga, Ferrari je vrlo rano prošle godine odlučio zamijeniti Sebastiana Vettela španjolskim vozačem Carlosom Sainzom te će on uz Charlesa Leclerca činiti postavu momčadi iz Maranella tijekom 2021. i 2022.

U razgovoru za Sky Sports, Mattia Binotto susreo se s pitanjem žali li što Ferrari nije posegnuo za najtrofejnijim F1 vozačem svih vremena.

“Ne mislim da ćemo požaliti jer smo donijeli neke odluke smatrajući da su to ispravne odluke i danas imamo fantastičnog vozača kakav je Charles, u kojega smo mi kao Ferrari mnogo investirali. Mislim da on posjeduje veliki talent. Ako ima pravi bolid, prilično sam siguran da može izazvati Lewisa Hamiltona.”

“To je bio naš izbor, a mislim da smo s Carlosom vrlo jaki. Zato ne vjerujem da ćemo požaliti”, rekao je šef Ferrarijeve momčadi.

Hamilton je prošle sezone osvojio svoj sedmi naslov prvaka, a bude li se sve odvijalo u skladu s očekivanjima, trebao bi potpisati i novi ugovor s Mercedesom. Sve ostale momčadi popunile su svoje vozačke postave za ’21, čeka se još samo potvrda statusa aktualnog prvaka svijeta.

Što se pak tiče Vettela, koji je u Ferrariju odradio šest sezona i ostvario 14 pobjeda, ali bez ostvarenja onog konačnog cilja – osvajanja naslova prvaka, Binotto smatra da je jednostavno došao pravi trenutak za rastanak.

“Mislim da je Sebastian odlična osoba, odličan vozač, a imali smo i neke odlične zajedničke trenutke, no smatram da je došlo vrijeme za drukčiju odluku i zaokret. Imat ćemo vrlo mladu vozačku postavu u budućnosti, najmlađu u Ferrariju od 1968. godine, ali njih dvojica, Charles i Carlos, su vrlo jaki, vrlo talentirani, a usprkos mladosti sada već i dosta iskusni u F1. Zato sam vrlo sretan odabirom vozača”, kaže Binotto.

Spomenute 1968. Chris Amon i Jacky Ickx doveli su Ferrari do četvrtog mjesta u poretku konstruktora. Iako Ferrari uvijek mora težiti vrhu, s obzirom na prošlosezonske rezultate, u 2021. bi se i ponavljanje tog četvrtog mjesta moglo smatrati značajnim korakom u pravom smjeru.

Izvor: GP1.hr