sport

Bottas: Trenutna forma daje mi veliko samopouzdanje za 2020.

Valtteri Bottas izgubio je i matematičku šansu za osvajanje naslova prvaka u ovoj godini, ali brzo je usmjerio pažnju na 2020., u kojoj želi doći do svoje prve titule u karijeri.

Na Velikoj nagradi SAD-a, Lewis Hamilton proslavio je svoj šesti naslov prvaka svijeta. Pobjegao je svom momčadskom kolegi i glavnom rivalu u Prvenstvu na nedostižnu prednost, ali Finac je odlučan u namjeri da se sljedeće godine ponovno “pohrva” s Hamiltonom, uz po mogućnosti drukčiji rasplet Prvenstva.

U svom osvrtu na 2019. Valtteri kaže: “Mislim da je bilo nekih pogrešaka s moje strane koje sam trebao izbjeći. Na startovima utrka bilo je situacija koje se mogu smatrati pogreškama, dok su neke bile nesretni trenuci iz kojih sam učio. Također, u nekim kvalifikacijama sam zaribao u Q3. To me onda koštalo startnih pozicija za utrke, kompromitiralo mi utrke i zbog toga sam gubio bodove.”

“Osim toga, ne znam. Sreća je, mislim, bila prilično izjednačena za mene i Lewisa. On je jednostavno ponovno bio na odličnoj razini ove godine, na svakoj utrci, a ja nisam baš uspio biti na mojoj najboljoj razini svaku utrku. Ipak, mnogo češće nego prije.”

U Teksasu je Bottas upisao svoju četvrtu pobjedu ove sezone, što je za njega rekordan broj pobjeda u jednom Prvenstvu. Također, srušio je i svoj rekord po broju osvojenih bodova u sezoni.

“Smjer je jasan u pogledu mog razvoja. Sada sam u dobroj formi. Brzina u utrkama bila je moja boljka u prošlim godinama, ali napravio sam veliki napredak kroz naporan rad s inženjerima. Znate, radili smo na svakom detalju moje vožnje i setupa bolida.”

“Postaje sve bolje i to mi daje samopouzdanje za sljedeću godinu i, za razliku od prošle godine, sada se stvarno veselim godini koja je ispred mene. Već sam uzbuđen zbog starta sljedeće sezone. Sve kreće iznova i to će biti dobra zabava”, poručio je Bottas.

Izvor: GP1.hr