sport

Bottas uvjeren da može izdržati pritisak

Novi Mercedesov vozač, Valtteri Bottas, svjestan je da će ove sezone biti u središtu pozornosti te da će pritisak biti velik. Finac će morati ispuniti velika očekivanja Mercedesa nakon iznenadnog umirovljenja aktualnog svjetskog prvaka, Nice Rosberga.

U razgovoru za finski MTV, Bottas je izjavio da će jedna od najvažnijih stvari ove sezone za njega biti način na koji će se suočiti s tim pritiskom.

”Vrlo je lagano pasti pod utjecaj pritiska i izazvati si stres. Ali u Formuli 1 sam primjetio da što više pritiska si stvoriš, to ti može samo naštetiti,” izjavio je Finac.

Dodao je da mu pritisak neće stvarati mediji i navijači, nego on sam. Tvrdi da mu jedini pritisak može biti ako ne ispuni svoja očekivanja, koja su vrlo visoka sada kad je vozač u jednoj od momčadi koja je potencijalni osvajač naslova u 2017.

”Moji ciljevi su uvijek visoki. Postavio sam si ljestvicu vrlo visoko za ovu sezonu. Pa ako i bude određenog pritiska, mislim da će to uglavnom biti od mene samog. Želim pobjeđivati u utrkama i osvojiti naslov svjetskog prvaka. Imam veliku podršku od cijele ekipe i to će mi zasigurno biti od velike pomoći,” rekao je Bottas.

Izvor: GP1.hr