sport

Boullier: Postavili smo ciljeve prenisko

Iako je Alonso izjavio kako će Melbourne biti najslabija točka McLarena ove sezone te najavio kako će njegova momčad izazvati Red Bull, stvarnost je da je zapravo prva utrka sezone bila najbolja za momčad iz Wokinga.

Oba McLarena su završila u bodovima na VN Australije i Bahreina, što je zapravo najbolji početak sezone od 2015. godine. Španjolac je u Šangaju završio na sedmom mjestu, pretekavši Sebastiana Vettela u predzadnjem krugu.

Iako su oba vozača slična po performansama, obojica nisu uspjela ući u Q3 u zadnje dvije utrke te tako Melbourne ostaje najbolja točka McLarena do sada u sezoni.

Šef momčadi Eric Boullier kaže kako performanse Red Bulla i Renaulta izražavaju razliku između McLarena i njihovih rivala. Također, Francuz tvrdi kako je momčad postavila ciljeve prenisko.

“Bolid je ispunio sve ciljeve te možda to znači kako oni nisu pravi,” rekao je.

“Moramo revidirati u smislu ambicija ono što trebamo postići.”

“Očito imamo isti motor kao Renault i Red Bull, ali smo iza, to nije činjenica za skrivanje. Moramo otkriti zašto smo spori u kvalifikacijama, zašto smo bolji u utrkama te zašto smo iza ostalih Renaultovih momčadi,” rekao je Boullier.

“Bolid je i dalje balansiran. Ako slušate vozače, zadovoljni su balansom bolida.”

“Što god pokušavali, bolid reagira na određeni način. Malo više nestabilnosti, pa malo više stabilnosti, desetinka gore, desetinka dolje. Mislim kako dobro razumijemo bolid.”

Međutim, Francuz priznaje kako nije lagano oko aero preinaka.

“To je očigledno jedan od problema. Naša brzina nije najbolja jer smo na dnu poretka, ali nismo jedini. Nije to jednostavno.”

“Nismo došli u Australiju s bolidom kojim smo željeli zbog toga što smo morali to odgoditi,” rekao je.

“Mnogo je dijelova na putu te zbog logičnih razloga najvjerojatnije da ćemo novi bolid vidjeti u Barceloni. Nakon toga ćemo vidjeti performanse i gdje se nalazimo.”

Izvor: GP1.hr