sport

Boullier: Pregovori s Alonsom su u tijeku

Eric Boullier i njegov McLaren rade na novom ugovoru s Fernandom Alonsom za 2018.

Čini se kako će Španjolac obnoviti ugovor s britanskom momčadi nakon što su raskinuli suradnju s Hondom.

“Iskreno, ne vidim nekakve veće poteškoće oko novog ugovora. Već smo krenuli raspravljati oko detalja ugovora i obje strane imaju namjeru nastaviti suradnju. Mislim da ćemo se uspjeti složiti,” izjavio je Boullier.

Međutim, ako Alonso i McLaren ne dogovore novu suradnju, mladi F3 prvak Lando Norris imao bi dovoljno bodova na super licenci i mogao bi nastupati. Stoffel Vandoorne bi tako postao vođa momčadi iz Wokinga, a prema njegovim izjavama u Japanu na to je i spreman.

“Je li Stoffel spreman? Ove sezone je odradio 16 utrka i još jednu prošle godine. To nije dovoljno iskustva. Ali ako pogledate što je uspio napraviti na zadnjih nekoliko utrka, poprilično je jasno da može iskoristiti puni potencijal bolida, a to puno pomaže momčadi,” tvrdi Boullier.

Alonso je izjavio na Suzuki kako Red Bullova pobjeda u Maleziji pokazuje da bi McLaren s Renaultovim mogao do pobjede sljedeće godine.

“Red Bull i Renault su napredovali kroz 10 godina suradnje, ali i mi smo odlučni da ostvarimo najbolje moguće rezultate,” zaključio je Boullier.

Izvor: GP1.hr