sport

Boullier: Puno bolje nego 2016.; Hasegawa: Zabrinut sam

Osim što Veliku Britaniju i Japan dijeli pola kugle zemaljske, izgleda kako i njihova mišljenja dolaze s različitih svjetova. McLarenov trkaći direktor, Eric Boullier, inzistira kako je njegova momčad u puno boljoj situaciji nego prošle godine, a šef Honde smatra kako je situacija itekako ozbiljna.

Prvi predsezonski test je prošao, a Hondin motor je ubilježio tek 208 krugova. Prva dva dana testiranja imali su kvarove, a za neke kvarove se niti ne zna što je uzrok. Ipak, Boullier tvrdi kako nema razloga za brigu.

“U puno boljoj smo situaciji, ali da budem iskren ovo nije dovoljno za naša očekivanja i za očekivanja naših navijača. Imali smo nešto veća očekivanja prije dolaska u Barcelonu, ali onda tjedan nije počeo kako smo željeli. Mislim da ima još posla za napraviti u Japanu i istražiti zašto smo imali te probleme. Probleme koje očito nismo očekivali, a mislim da nije ni Honda,” kaže Boullier koji tvrdi kako ovogodišnji problemi nisu isti kao oni iz 2016.

“Novi problemi. Popravljivi su, ali nije bio plan imati ove probleme. Nisu toliko ozbiljni jer nisu fundamentalni problemi dizajna. Ono što mogu reći je da sam zadovoljan s poslom koji smo napravili. Zadovoljan sam kakva smo trenutno momčad,” zaključio je Francuz.

Međutim, Yusuke Hasegawa, ne dijeli Boullierov optimizam. Barem ne u potpunosti.

“Prvi dan smo imali problem sa uljnim sustavom. Normalno, uljna posuda mora održavati razinu ulja, ali ove godine smo imali lošu potrošnju ulja pa smo morali modificirati sustav. Drugi dan smo imali mehanički problem i još uvijek ne znamo uzrok tog problema. To je fundamentalniji i ozbiljniji problem,” kaže Hasegawa.

Japanac smatra kako je veličina tog problema toliko ozbiljna pa se boji negativnog utjecaja na start momčadi u sezonu.

“Mislim da uljna posuda nije, ali mehanički problem. Ne znam još ništa pa ne mogu reći, ali zabrinut sam zbog toga.”

Osim mogućeg lošeg početka sezone, problemi bi se mogli pojaviti već na drugom predsezonskom testu jer tada će koristiti specifikaciju koju se planira uvesti za VN Australije. McLaren i Honda si ne mogu priuštiti još jedan test u garaži jer im je neizmjerno potrebna kilometraža. Sve to uzrokuje narušavanje anglo-japanske suradnje.

“Ovo je vrijeme kada moramo preći preko puno problema. Ponekad moramo to raspraviti ili imati konstruktivan razgovor, ali mislim da radimo dobar posao i da imamo dobar odnos,” zaključio je Yusuke.

Izvor: GP1.hr