sport

Brawn: Nema promjene preko noći

Ross Brawn upozorio je da će potrajati neko vrijeme dok novi vlasnici Formule 1 primjene rješenja za sve probleme koje sport ima.

Prošlog mjeseca Formula 1 dobila je nove vlasnike nakon što je Liberty Media kompletirala kupovinu dionica od CVC-a.

Vrlo brzo nakon toga je Bernie Ecclestone zamijenjen Chaseom Careyjem, a Brawn je postavljen na mjesto direktora koji će se prvenstveno baviti sportskom stranom.

Brawn priznaje kako će Liberty imati puno posla u svome naumu da popravi Formulu 1 i da vrati gledatelje sportu. Iako svi želimo brza rješenja, Brawn kaže kako nema popravka preko noći.

“Postoje jasni problemi koje smo prepoznali, ali potrajat će neko vrijeme dok ih ne riješimo. Želimo se fokusirati na to da učinimo predstavu što boljom i što zabavnijom,” rekao je Brawn za BBC 5.

“Svaka odluka koja će se u budućnosti donijeti, bilo tehnička, sportska ili ekonomska, morat će zadovoljiti sve kriterije. Kriterij će biti biti pitanje: Da li ta odluka poboljšava sport? Da li ga čini zabavnijim? Da li ga čini ekonomičnim?”

“Postepeno ćemo sport usmjeriti u bolji smjer. Ne možete sport, kompleksan kao Formula 1, promijeniti preko noći, ali poruka je da se borimo kako bi sport učinili zabavnijim i dostupnijim što više možemo. Nadam se da ćemo usmjeriti sport na bolje mjesto s trudom koji ćemo uložiti,” dodao je.

Izvor: GP1.hr