sport

Brendon Hartley favorit za mjesto u Toro Rossu za VN SAD-a

Brendon Hartley je vodeći kandidat za mjesto u Toro Rossu kao zamjena na VN SAD-a, a Sebastien Buemi nalazi se odmah iz njega, javlja Autosport.

Toro Rosso treba popuniti mjesto za Austin jer Pierre Gasly istog vikenda odlazi na finale Super Formule gdje je kandidat za naslov.

Talijanska momčad planira u Austinu procijeniti koji vozač bi im odgovarao za 2018. Gasly je favorit za jedno mjesto, ali Franz Tost i Red Bull nisu sigurni tko će mu se pridružiti.

Hartley će tako najvjerojatnije nastupati u Austinu, ali 27-godišnjak bi mogao dobiti priliku i sljedeće godine.

Novozelanđanin je bio Red Bullov rezervni vozač 2009. i 2010. te je s momčadi odradio jedan test, a za Toro Rosso još dva. Nakon toga je izgubio mjesto u Red Bullovoj juniorskoj akademiji. Hartley je 2012. odradio i jedan test za Mercedes.

Ima dovoljno bodova na super licenci, ali trenutno je pod ugovorom s Porscheom u WEC-u, gdje bi ovog vikenda u Fujiju mogao osvojiti naslov.

Međutim, Hartley je blizu potpisivanju ugovora s momčadi iz IndyCara pa u tom slučaju Toro Rosso i Red Bull planiraju vratiti Sebastiena Buemija, koji je će vozio za talijansku momčad od 2009. do 2011.

Izvor: GP1.hr