sport

Button: Alonsov povratak siguran ako se Mclaren poboljša

Prema riječima Jensona Buttona, povratak Fernanda Alonsa u Formulu 1 je moguć ako se kroz jednu do dvije godine Mclaren popne na ljestvici te se krene boriti za pobjede i naslove.

Kao što je Španjolac i objavio pred par dana on će na kraju sezone napustiti Mclaren i Formulu 1 nakon 97 pobjedničkih postolja, 32 pobjede te dva naslova svjetskog prvaka.

U toj izjavi povodom odlaska iz oktanskog cirkusa je istaknuo mogućnost povratka u Formulu 1 ako Mclaren uspije napraviti dobar bolid koji će se boriti za naslove.

Button je pred dvije godine isto ostavio tu mogućnost otvorenu ali je ipak, osim izuzetka u Monaku prošle sezone, na kraju odbacio povratak u najelitnije natjecanje. Britanac je svejedno uvjeren kako se Alonso ne šali te da ipak ima ozbiljnije namjere u vezi toga.

”Uvijek je do pojedinca kada će napustiti Formulu 1. Fernando je napravio istu stvar kao i ja, pustio otvorenu mogućnost povratka u Formulu 1 godinu kasnije ako bude imao konkurentan bolid.”

”Svaki vozač želi imati najbrži mogući bolid koji se bori za pobjede. Odlazite iz Formule jer vam je dosta stresa i putovanja a dodatan motiv za odlazak imate ako nemate dobre rezultate. Ako je bolid brz ja sam uvjeren kako bi se htio vratiti 2020. godine,” izjavio je Button.

Alonso je izjavio kako odlazi jer mu je dosadila vožnja bez puno akcije na stazi te nekonkurentnost Mclarena. Button se nadovezao na to da je u WEC-u, gdje oboje nastupaju ove sezone, konkurencija za Alonsa nikakva jer se natječe samo sa svojim momčadskim kolegom te je stavio time upitnik na prvi razlog.

”Mislim da njegovi komentari nisu interpretirani na pravi način, u smislu da je jako malo akcije na stazi. Mislim on se natječe u WEC-u u kojem se bori samo s momčadskim kolegom, ako me razumijete.”

”Ja ga razumijem na što misli, u potpunosti. Čovjek je osvojio dva naslova svjetskog prvaka i jako puno postolja a sada se bori za sredinu poretka. Normalno je da vam nakon nekog vremena to dojadi.”

Na upit da napravi jedan mali osvrt na njegovu karijeru, Britanac ga je opisao kao najtežeg momčadskog kolegu od svih s kojima je vozio te je istaknuo da je Španjolac teži od aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

”Bio je odličan, osvojiti dva prvenstva te se boriti i biti blizu još nekoliko puta je stvarno za svaku pohvalu. Moj najteži momčadski kolega zasigurno.”

”Moj pokojni otac je uvijek respektirao Fernanda, a on je stvarno znao prepoznati nečiji karakter, u više navrata su znali popričati te je njegov karakter bio jako pozitivan,” zaključio je Britanac.

Izvor: GP1.hr