sport

Button: Volio bih da sam vozio za Ferrari

Jenson Button je vrlo vjerojatno završio svoju karijeru u Formuli 1 nakon 17 dugih godina. Britanac je u tom periodu promijenio nekoliko momčadi. a uspio je uzeti i svjetski naslov s Brawnom 2009. godine. Međutim, u intervjuu za Top Gear, Button je Eddieju Jordanu otkrio da postoji jedna momčad gdje se nije utrkivao, a volio bi da jest.

“Da je bila prava situacija, da, naravno. Volio bi da sam vozio za Ferrari. Tri momčadi za koje sam se htio utrkivati u Formuli 1 su Williams, Ferrari i McLaren. Vozio sam za dvije. Postojala je prilika u jednom trenutku, ali mislio sam da sam već u najboljem mjestu,” rekao je Button.

Button je debitirao 2000. godine i tada je pokrenuo trend dolazaka mladih vozača u Formulu 1. Međutim, sad vjeruje da su vremena puno lakša.

“Lakše je ako imate talent. Što se mene tiče, nisam imao iskustva kada sam došao u Formulu 1. Nisam imao pojma kako složiti postavke. Jedna sezona u Formula Fordu, jedna u Formuli 3 i odmah u F1. Tada nismo imali simulatore i niti blizu toliko podataka. Sada, vozači rade sate i sate u simulatoru. Ili poput Strolla koji ima svoju testnu momčad, barem koliko sam ja čuo. Sve staze je sam odradio u dvije godine starom Williamsu. Mi nismo imali ništa takvo. Samo su nas bacili u bolid i naši bolidi u Williamsu su samo otkazivali. Napravimo krug i motor eksplodira. Prva utrka došla, a ja nemam superlicencu,” dodao je Button.

Izvor: GP1.hr