sport

Carey: Bit će izazovno pronaći novi termin za VN Kine

Nakon što je Velika nagrada Kine odgođena zbog epidemije koronavirusa, situaciju je prokomentirao čelni čovjek Formule 1, Chase Carey. Istaknuo je da će biti vrlo teško pronaći novi datum za utrku u Šangaju.

Ovogodišnja VN Kine trebala se održati 19. travnja, međutim zbog širenja koronavirusa održavanje utrke je odgođeno. Formula 1 i FIA slijedile su tako primjer nekih drugih sportskih organizacija, koje su već ranije odgodile ili otkazale natjecanja u zemlji iz koje je epidemija krenula.

Plan je pratiti razvoj događaja s koronavirusom i paralelno tražiti novi datum za održavanje utrke, no s obzirom na kalendar koji broji čak 22 utrke (21 bez Kine), pronaći novi termin nije nimalo jednostavno. Jedna od spomenutih opcija je pomicanje finala sezone u Abu Dhabiju, kako bi VN Kine pronašla mjesto u kalendaru na kraju studenoga.

O toj temi Chase Carey kaže: “To je izazovno. Počeli smo borbu s ovom nepredviđenom situacijom, ali jednom kad zakoračite u godinu i svi datumi su rezervirani, raspored nam je prilično pun.”

“Cijenimo naše kineske partnere, koji su bili dobri partneri. Imali smo dobar rast u Kini i željeli bismo to zadržati, no zdravlje i sigurnost ljudi dolazi na prvom mjestu.”

“Sigurno je da će biti izazovno smjestiti utrku negdje u raspored. Mijenjati neke druge termine kad su svi rezervirali svoje datume dosta je kompleksno, no primili smo se toga. Nismo još razradili sve mogućnosti, ali mislim da će izazovno svakako biti.”

Korona virus je do sada zabilježen u 24 zemlje svijeta. Zaraženih je preko 40 tisuća, a u Kini je zabilježeno više od tisuću smrtnih slučajeva.

Izvor: GP1.hr