sport

Chandhok: Renault nije spreman za vozača poput Ricciarda

Bivši vozač Formule 1, Karun Chandhok vjeruje kako je Renault donio pogrešnu odluku pri potpisivanju vozača Red Bulla Daniela Ricciarda za iduću sezonu.

Tvornička momčad Renault je ove godine imala najbolju sezonu nakon povratka u sport 2016. godine.

Sezonu 2018. su završili na 4. mjestu u momčadskom poretku s 29 bodova prednosti ispred Haasa, te je malo depresivna činjenica što su sezonu završili 300 bodova iza Red Bulla koji koristi isti motor kao i Renault.

Renault je sebi postavio zadatak da oživi dane stare slave koje su postigli s Alonsom 2005. i 2006. godine, no bivši vozač Formule 1 Karun Chandhok nije zadovoljan s dovođenjem Ricciarda u Enstone.

“Renault prvo treba imati dobru godinu da bi mogli ikako razmotriti opciju dovođenja vozača poput Ricciarda.”

“Dobra godina za Renault će biti godina u kojoj uspostave čvrstu četvrtu poziciju u momčadskom poretku sa barem jednim postoljem. Zbog toga vjerujem da je Ricciardo došao u momčad prerano,” izjavio je za medije Chandhok.

Chandhok pesimistično izjavljuje kako vjeruje da nijedna momčad sredine poretka se neće moći približiti prve tri momčadi, Mercedesu, Ferrariju ni Red Bullu. Uz to dodaje kako nema nikakve sumnje da će borba za sredinu poretka biti još tjesnija iduće godine.

Izvor: GP1.hr