sport

Donesene odluke za dolijevanje goriva i ulaske u boks za 2021.

Prijedlozi za vraćanje dolijevanja goriva i obavezna dva zaustavljanja u boks, odbijeni su nakon posljednjeg sastanka vodstva Formule 1. Međutim, sastanak je bio konstruktivan i postignut je napredak u finalizaciji novih pravila za 2021. godinu.

Predsjednik FIA-e, Jean Todt, predložio je dolijevanje goriva kao sredstvo smanjenja težine automobila. Međutim, neki su timovi upozorili da bi to povećalo troškove i utrke učinilo predvidljivima. Dolijevanje goriva ne gledamo već deset godina.

Još jedno pravilo za 2021. godinu bio je prijedlog da se trebaju koristiti tri različite komponente guma u trci i zbog toga bi se morala odraditi dva obavezna ulaska u boks. Međutim, i taj prijedlog je odbijen.

Nikakvi drugi prijedlozi za smanjenje težine automobila nisu dogovoreni zbog povećanja troškova, što se ne podudara s uvođenjem ograničenja proračuna. Unatoč pritužbama Lewisa Hamiltona i drugih vozača zbog sve veće težine bolida, problem se vjerojatno neće riješiti 2021. godine.

Iako je Pirelli danas nastavio s pripremama za prelazak na 18-inčne gume nakon sljedeće sezone, o predloženoj zabrani zagrijavanja guma (tyre blankets) još se raspravlja. Timovi još raspravljaju ovaj prijedlog, a FOM i FIA ga žele provesti.

Sljedeći sastanak održat će se početkom sljedećeg mjeseca, gdje bi se trebalo glasati o odobravanju pravila za 2021. godinu. Krajnji rok je 31. listopada. Međutim, postavljena su još pitanja u vezi predložene standardizacije nekih dijelova 2021. godine, kojoj se protivi Ferrari s ulogom veta.

Iako je veći dio sastanka bio fokusiran na 2021. godinu, raspravljalo se i o planovima za gume za sljedeću godinu. Nakon niza dobrih utrka, potreba za promjenom sastava guma sljedeće godine je smanjena.

Pirellijeve gume sa specifikacijom za 2020. trebale bi se prvi put testirati u Yas Marini nakon VN Abu Dhabija. Koristit će se osim ako se timovi ne dogovore o ponovnom uvođenju ovogodišnje gume.

Izvor: GP1.hr