sport

Ericsson potvrđen u Sauberu za 2017.

Sauber je potvrdio da će Marcus Ericsson u sljedećoj sezoni i dalje ostati u njihovoj momčadi. Šveđaninu će to biti već treća sezona u Sauberu i četvrta od kada vozi u Formuli 1.

Ericsson je debitirao u Caterhamu 2014. godine prije prelaska u Sauber 2015.

“Drago mi je da ću još jednu sezonu voziti za Sauber. Proveo sam dvije godine sa njima i stvarno se osjećam kao kod kuće. Zahvaljujem se svojem timu što vjeruju u mene. Iz osobnog gledišta, puno sam se razvio kao vozač u Sauberu. Imali smo uspona i padova, ali uvijek smo se držali zajedno,” komentirao je Ericsson.

Ericsson je optimističan da će se Sauber sljedeće sezone pomaknuti u poretku, a ove sezone osvojili su bodove samo u Brazilu kada je Felipe Nasr došao do devetog mjesta.

“Zbog novog vlasnika, dobili smo motivaciju u timu i svi smo uzbuđeni uskočiti u novu sezonu. Moji planovi za 2017. godinu su da poradim na svojim performansama kako bi češće osvajali bodove,” dodao je Ericsson.

Sauber je objavio kako će ime Ericssonovog momčadskog kolege objaviti u nadolazećim danima.

Trenutno su na gridu za 2017. slobodna još tri mjesta. Jedno u švicarskoj momčadi te dva u Manoru.

Esteban Gutierrez je potvrdio da razgovara s obje momčadu dok Pascal Wehrlein vjerojatno ostaje u momčadi sa začelja. Upitno je sada mjesto Felipea Nasra koji bi mogao preći u Manor ako izgubi mjesto u Sauberu.

Izvor: GP1.hr