sport

Ferrari i Red Bull odabrali maksimalan broj najmekših guma za Monako

Na ulicama Kneževine Monako prvi ćemo put ove sezone vidjeti na djelu najmekšu komponentu Pirellijevih guma, kodnog imena C5. Budući da je trošenje guma u Monte Carlu minimalno, a kvalifikacije su važnije nego na bilo kojoj drugoj stazi, logično je da su timovi u velikoj mjeri posegnuli upravo za tim C5 gumama.

Nema nekih drastičnih razlika u odabiru, međutim pogledamo li tri najjače ekipe, primjetno je da će Max Verstappen i Pierre Gasly u Red Bullu te Charles Leclerc i Sebastian Vettel u Ferrariju, imati na raspolaganju maksimalan broj (11 setova) najmekših guma. Jedan set više nego društvo u Mercedesu. Lewis Hamilton i Valtteri Bottas odabrali su ipak po dva seta komponente C4.

Renault, Haas, McLaren, Alfa Romeo i Toro Rosso također su odabrali po deset setova najmekših guma. Svi vozači imaju još dva seta komponente C4 i jedan set komponente C3, osim Kevina Magnussena i Daniela Ricciarda, koji su uzeli po dva seta tvrđih guma.

Racing Point i Williams imaju nešto drukčiji pristup. Sergio Perez i Lance Stroll imaju po dva seta tvrdih i dva seta srednje tvrdih guma, dok su George Russell i Robert Kubica odabrali po tri seta medium guma i jedan set hard guma.

Podsjetimo, prošle godine slavio je Daniel Ricciardo u Red Bullu, ispred Sebastiana Vettela u Ferrariju i Lewisa Hamiltona u Mercedesu.

Izvor: GP1.hr