sport

Ferrari i Vettel započeli razgovore o novom ugovoru

Šef Ferrarijeve momčadi, Mattia Binotto, otkrio je da su razgovori o novom ugovoru za Sebastiana Vettela već počeli. Nijemcu aktualni ugovor ističe na kraju sezone, ali Binotto tvrdi kako je on i dalje prva opcija momčadi za 2021.

Vettelova 2019. bila je prilično razočaravajuća. Ostvario je tek jednu pobjedu, a njegovi nastupi ostali su u sjeni mladog Charlesa Leclerca. Rezultati, vožnje, ali i neke Vettelove reakcije, dovele su do sve češćih nagađanja o Nijemčevom odlasku u vozačku mirovinu.

Sve te priče 32-godišnjak je negirao, ali njegova budućnost u Ferrariju nakon isteka ugovora krajem 2020. i dalje je ostala vrlo upitna. K tome, ugovor krajem godine ističe i aktualnom prvaku, Lewisu Hamiltonu, pa se Britanca sve češće spominjalo u kontekstu prelaska u Ferrari.

Međutim, sve je izglednije da će Hamilton ipak nastaviti svoju uspješnu priču s Mercedesom, a Talijani poručuju kako im je Vettel i dalje prvi izbor za 2021.

U razgovoru za RTL, Binotto je rekao: “Razgovori sa Sebastianom već su počeli. Počeli su prije Božića prošle godine i nastavili se do danas.”

“Mislim da moramo postići razumijevanje u pogledu njegovih i naših namjera, ali on je naša prva opcija. Vrlo smo ponosni na naše vozače. Vjerujemo da imamo najbolji par vozača u F1 i mislim da će biti dobro za nas zadržati obojicu.”

Leclerc je u međuvremenu potpisao dugoročni ugovor s Ferrarijem, a prilikom predstavljanja novog bolida SF1000, Binotto je rekao kako će vozači u ovoj sezoni imati ravnopravan status te da Vettel više neće biti u svojstvu prvog vozača.

Izvor: GP1.hr