sport

Ferrari u Brazil donosi pogonsku jedinicu za 2020.?

Charles Leclerc bi prema nekim nagađanjima talijanskih medija i Motorsporta trebao dobiti novu pogonsku jedinicu za VN Brazila koja je na rasporedu sljedećeg vikenda.

Mladi vozač Ferrarija je imao problema s trećom pogonskom jedinicom na posljednjem slobodnom treningu u Austinu, ali je utrku u SAD-u prošao bez kazni jer su odlučili koristiti već korišteni motor druge specifikacije.

Iako nije isključeno kako je problematična pogonska jedinica spremna za korištenje, ipak se čini da će Ferrari pripremiti Leclercu novu pogonsku jedinicu koja je bila predviđena za korištenje od početka sljedeće sezone. Time bi Leclerc zaradio kaznu u Interlagosu, ali bi mogao maksimalno pritiskati do kraja sezone u borbi za treće mjesto u poretku vozača.

Glavni ljudi u Ferrarijevoj momčadi za pogonske jedinice su prema nekim saznanjima odlučili ‘pogurati’ tu ideju o testu nove pogonske jedinice kako bi skupili što više povratnih informacija o motoru za 2020. Naravno, do početka sljedeće sezone će sigurno biti još nekih preinaka na novom motoru, ali će baza vrlo vjerojatno ostati ista.

S obzirom da je staza u Brazilu na nadmorskoj visini od 786 metara, cijela pogonska jedinica će biti pod većim pritiskom pa je to još jedan faktor koji bi mogao presuditi u korist tome da odaberu korištenje novog motora. Hoće li se Ferrari odlučiti na ovoj potez, vidjet ćemo za manje od tjedan dana…

Izvor: GP1.hr