sport

Ferrarijevi planovi donose velike promjene u motoru za 2020. godinu

Ferrari uvodi prilično značajne promjene u svoj motor, kao i dodavanje puno više aerodinamičkog utjecaja svom bolidu za 2020. godinu, u svom nastojanju da sruši Mercedesovu dominaciju.

Sebastian Vettel i Charles Leclerc pobijedili su u samo tri utrke u 2019. godini.

“Promijenili smo poprilično našu pogonsku jedinicu, u smislu arhitekture, cilindra. To je prilično velik pregled promjena samo da se pokaže da se ovdje opet može učiniti puno. Promjena koju tražimo sljedeće godine prilično je značajna baš na samom motoru”, rekao je Binotto.

Iako je Ferrari u 2019. godini postigao prednost u brzini na ravnim dijelovima, nedostatak brzine u zavojima pokazao se previše skupim na nekoliko utrka.

“Naš automobil sljedeće godine cilja na puno više aerodinamičkog utjecaja. Ne očekujemo da ćemo biti toliko u prednosti na ravnim dijelovima kao što smo bili, ali nikad ne znate što rade ostali”, nastavio je Binotto.

Ferrari je u procesu dovršavanja dizajna svoje šasije za 2020. godinu, a Binotto je rekao kako ima još nekoliko radnih sastanaka kako bi se postavila specifikacija bolida za predsezonska testiranja u Barceloni. Tim će svoj automobil predstaviti 11. veljače, osam dana prije prvog trodnevnog testa u Španjolskoj.

“Prolazimo kroz sve homologacije, ali još uvijek radimo u zračnom tunelu. Svakako, koncept je definiran”, zaključio je Binotto.

Izvor: GP1.hr