sport

FIA odlučila: Vettel neće biti kažnjen

FIA je izdala službeno priopćenje o incidentu Sebastiana Vettela koji je tijekom VN Meksika opsovao direktora utrke Charlie Whitinga i Red Bullovog vozača Maxa Verstappena preko timskog radija koji je emitiran uživo u prijenosu same utrke.

”Neposredno nakon utrke, Sebastian Vettel, osobno se ispričao Charlieu Whitingu i izrazio žaljenje u vezi svojih postupaka. Nakon toga, samoinicijativno, Nijemac je napisao i pismene isprike predsjedniku FIA-e Jean Todtu i Charlie Whitingu. Također, izjavio je i kako će osobno kontaktirati Maxa Verstappena i ispričati mu se.”

”Predsjednik FIA-e Jean Todt, nakon iskrenih isprika i obećanja Nijemca, da se ovakvi incidenti više neće ponavljat, donio je odluku da neće poduzimati nikakve daljnje disciplinarne sankcije, nakon razmatranja ovog slučaja na FIA-inom nacionalnom sudu.”

”FIA će uvijek strogo osuđivati uvredljive komentare i psovke, pogotovo upućene službenim ljudima Formule 1. Očekujemo da se ovakvi incidenti više neće ponavljati, i da svi vozači moraju imati na umu kakav primjer daju javnosti i mladoj populaciji koja ih podržava.”

FIA također poručuje kako će svaki sljedeći, sličan incident, odmah proslijediti na FIA-in nacionalni sud i poduzeti ozbiljne disciplinske mjere.

Izvor: GP1.hr