sport

Force India: Ocon je jednako dobar kao i Verstappen

Momčad Force India vjeruje kako u Estebanu Oconu imaju vozača koji je jednako dobar kao i Red Bullov Max Verstappen.

Iako je većina fokusa ove sezone u Formuli 1 bila na Verstappenu i njegovim senzacionalnim vožnjama, mladi Francuz je u svojoj prvoj sezoni pokazao kako je vozač na kojeg se ne smije zaboraviti.

Kao dokaz je to da je na svom debiju za Force Indiju završio odmah u bodovima.

Naravno da su odmah krenule priče kako će ostati samo na tome. No, kada se sezona završila, Ocon naposljetku nije uspio završiti samo dvije utrke u bodovima te također nije odustao niti u jednoj utrci sve dok nije imao sudar na VN Brazila kada je bio primoran zaustaviti bolid izvan staze.

Dodatno ovome, njegova ljuta utrka s momčadskim kolegom Sergijom Perezom stavila ga je na metu stručnjacima koji tvrde kako bi Mercedesov štićenik mogao biti zvijezda budućnosti zajedno s Red Bullovim vozačem Maxom Verstappenom.

Šef odjela Force Indije Otmar Szafnauer u potpunosti se slaže s tvrdnjama.

“Teško je to za znati zašto što voze različite bolide. Mislim kako je Esteban jednako dobar. Prvi put kada smo ga gledali u bolidu, znali smo da je poseban,” rekao je Szafnauer za Sky Sports.

“Jako dobro razumije bolid. Ima super kontrolu nad njim i zbog toga može brzo doći do limita, a zatim može opisati ono što osjeća. Također zna i što želi od bolida što je jako zrelo za njegove godine.”

“Mislim da je njegovo najveće postignuće njegovo konstantno unaprjeđivanje. Od njegovo početka u F1 do sada, napredovao je u mnogim segmentima i mislim da je to zbog toga što je sve utrke osim dvije završio u bodovima i tim nastavlja gurati Checoa.”

Međutim, Ocon ne pripada Force Indiji već je na posudbi od strane Mercedesa te je Szafnauer priznao kako je samo pitanje vremena kada će njemačka momčad tražiti natrag svog vozača.

“Ponekad je leasing bolji od kupnje. Mislim da ako bude sve bolji, da će biti sve veća želja da ga vrate u Mercedes, no za sada je s nama. Vidjet ćemo što nam budućnost donosi, ali mislim da će se i dalje nastaviti razvijati.”

Izvor: GP1.hr