sport

Grosjean: Bit će jako gusto u sredini poretka do kraja sezone

Haasov vozač Romain Grosjean smatra da momčadi iz sredine poretka moraju dati više od 100% svojih mogućnosti u svakoj utrci kako bi bili najbolji između sebe. To se odnosi na Williams, Haas, Renault i Toro Rosso koji su udaljeni između sobom samo 14 bodova. Naravno, ispred njih su top 3 momčadi te Force India koja je ove godine pokazala odličnu i konzistentnu formu u kvalifikacijama, ali i u utrkama.

Grosjean kaže da je svaka od ovih 4 momčadi na svakom vikendu sve bliže te da se bore za ući u top 10 u kvalifikacijama i u utrci.

“Zapravo je veoma zanimljivo. Da maknete top 3 momčadi iz konkurencije, vjerujem da bi svaki vikend imali drugog pobjednika. Razlika između pole positiona i drugog mjesta u kvalifikacijama u Kanadi je bila puno veća nego od 18. do 10. pozicije. Tu se vidi kako svi izvlačimo maksimum iz svojih bolida tijekom vikenda.”

Isto tako Grosjean potvrđuje kako je Haas napravio veliki korak naprijed u odnosu na debitantsku sezonu u F1 što pokazuju i rezultati; on je na zadnjih 4 od 5 utrka završio u prvih 10.

“Bio je poprilično dobar početak sezone. Mislim da smo napravili veliki korak u odnosu na prošlu sezonu u svim područjima. Više smo konzistentni te smo osvojili više bodova nego prošle godine. Naravno da ima područja u kojima se možemo poboljšati, ali sam jako zadovoljan kako idemo naprijed i nadam se da ćemo tako i nastaviti.”

Izvor: GP1.hr