sport

Grosjean: Iznenadio me Sebastian, a saga oko prelazaka još nije gotova

Odluka Ferrarija i Sebastiana Vettela o prekidu suradnje na kraju ove sezone pokrenula je niz promjena u vozačkim postavama timova za 2021. Romain Grosjean misli da tim promjenama još nije došao kraj i očekuje nove iznenađujuće poteze.

Prošlog je tjedna Ferrari objavio odlazak Sebastiana Vettela po isteku ugovora na kraju 2020. To je za sobom povuklo dogovore o prelascima Carlosa Sainza iz McLarena u Ferrari i Daniela Ricciarda iz Renaulta u McLaren. Haasov vozač Romain Grosjean iznenađen je takvim razvojem događaja.

“Na neki način su me iznenadile neke od odluka i vjerojatno ne bih napravio isto. Svakako, jedno od najvećih iznenađenja je Sebastian jer bio sam prilično uvjeren da će nastaviti s Ferrarijem.”

“Nakon toga su se stvari odvile na zanimljiv način. Ne mislim da je gotovo s tim, još je upražnjeno mjesto u Renaultu, a možemo čuti glasine o povratku Fernanda Alonsa. Mislim da se puno toga odvija i da ova saga još uvijek nije gotova”, kaže Grosjean.

Što bi točno on napravio drukčije, Romain nije želio otkriti, ali prokomentirao je spomenute glasine o Alonsu. Španjolac je vozio za Renault u dva navrata, od 2003. do 2006. pa ponovno 2008. i 2009. U toj posljednjoj sezoni upravo mu je Grosjean bio momčadski kolega.

“Jasno je da se radi o odličnom vozaču, koji je uvijek nastojao vrlo naporno raditi. No, već je imao jedan povratak u Renault i te 2009. nije imao najbolji bolid, mogu to posvjedočiti. Tada nije ispalo dobro.”

“Njegov bi povratak bio pozitivan, sigurno, ali također uzima i jedno od trkaćih sjedala, a nema ih baš mnogo. Zanimljive se stvari događaju, također i zbog financijske situacije u kojoj su sada timovi i kompanije diljem svijeta. Vidjet ćemo što nas sve čeka”, poručio je Grosjean.

Izvor: GP1.hr