sport

Hamilton: Bolid mi se pregrijavao cijelo vrijeme

Britanac Lewis Hamilton, imao je problema s pregrijavanjem motora tijekom cijele utrke za VN Rusije u Sochiju. Mercedesov vozač kaže kako je vozio na limitu i forsirao motor koliko je to bilo moguće. Hamilton je utrku završio na četvrtom mjestu iza Ferrarijevog dvojca, Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena i pobjednika utrke, Valtterija Bottasa, za kojim je zaostao oko 30 sekundi.

Trostruki svjetski prvak sada ima 13 bodova manje od Vettela u Ferrariju, a samo 10 bodova više od svog momčadskog kolege Bottasa u Mercedesu.

”Ne sjećam kada sam imao toliko problema kao na ovoj utrci. Praktički sam ispao iz utrke od samog starta. Nisam se mogao držati u borbi za postolje. Možda sam i imao brzine da se utrkujem s Kimijem, ali bolid mi se pregrijavao cijelo vrijeme. Zasigurno ćemo sjesti i analizirati što se to događalo. Mislim da bi završio na postolju da sam imao bolji tempo, ali barem smo osvojili neke bodove za momčad,” tvrdi Lewis.

Britanac kaže kako je vrlo zadovoljan što je njegov momčadski kolega odnjeo pobjedu ispred Vettela, jer ističe da će ove sezone biti velika borba s momčadi Ferrarija. Isto tako, Hamilton je i na društvenim mrežama čestitao Bottasu na njegovoj prvoj pobjedi u karijeri.

”Ostvarili smo naš cilj, pobijedili smo. Bilo je vrlo bitno odmah prestići Ferrari kako ne bi mogli pobjeći naprijed. Ja sam nakon nekoliko prvih krugova zaglavio na četvrtom mjestu i to je bilo to. Nisam siguran jel bi mogao držati tempo da sam se probio naprijed, tako da mislim da nema velike razlike.”

”Bottas je odradio odličan posao, čestitam mu. Bio je vrlo brz i ostao je smiren tokom cijele utrke, iako je bio pod pritiskom Vettela zadnjih nekoliko krugova,” dodao je Hamilton.

Izvor: GP1.hr