sport

Hamilton: Dao sam sve od sebe, bolid je nestabilan

Lewis Hamilton kaže da je jučer u kvalifikacijama dao sve od sebe u borbi za prvu startnu poziciju za večerašnju Veliku nagradu Sjedinjenih Država.

Ali, priznao je da je bilo “malo teško” uhvatiti se u koštac sa svojim bolidom pa je završio drugi iza glavnog konkurenta za prvaka – Maxa Verstappena.

“Danas sam dao sve. Bilo je tu i malo mučenja kroz kvalifikacije. Malo smo se usporili, a drugi su bili nevjerojatno brzi kroz kvalifikacije pa sam bio čak i zadovoljan svojim zadnjim krugom.”

“Na prvom slobodnom treningu stvari su išle dobro, zatim su se vremena krugova počela mijenjati pa onda napravite dodatne prilagodbe. Sa svim tim promjena koje radite usput, a i vjetar se stalno mijenja, teško je zadržati auto u optimalnim postavkama, a mi se i općenito mučimo s autom, dosta je nestabilan, tako da je definitivno bilo teško dobiti čak i to drugo mjesto na kraju”, rekao je Hamilton.

Mercedes je osvojio prvu startnu poziciju na svakoj utrci do sada u Austinu otkako je 2014. počela hibridna turbo era. S Hamiltonom koji je drugi, a Bottasom četvrtim, koji u biti starta deveti nakon što mu je primijenjena kazna od pet mjesta zbog promjene motora, Mercedes ove godine nije uspio osvojiti pole u Austinu po prvi puta u spomenutoj eri. Vidjet ćemo i kako će Mercedes izdržati s navodnim problemima oko pneumatskih ventila smještenih naravno duboko u motoru.

“Razmišljam o pobjedi na utrci i dati ovim navijačima najbolju utrku koju su vidjeli”, dodao je Hamilton.

Hamilton će sedmi put ove godine startati uz Verstappena, a iako će startati osam metara iza njega, ima unutarnju liniju do vrlo širokog prvog zavoja 1.

Objava Hamilton: Dao sam sve od sebe, bolid je nestabilan pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Izvor: GP1.hr