sport

Hamilton: Ferrarijev motor ima snagu koju Mercedesov nema

Ferrarijev motor trenutno ima snagu motora u određenim postavkama koju Mercedes u ovom trenutku ne može postići, smatra Lewis Hamilton.

“Bili su tako brzi na ravnicama. Oni definitivno imaju još jednu postavku motora s više snage koju mi trenutno nemamo. Dakle, odjednom su dobili snažniji motor s kojim drastično bježe na ravnicama, čak i ako imam otvoren DRS”, rekao je Lewis.

Hamilton je rekao kako njegova izjava nije samo pretpostavka, jer su dokazi postojali u kvalifikacijama u Kanadi, gdje je Mercedes gubio čak šest desetinki na pravcima.

Vettelu je rečeno da koristi ‘način rada motora 1′, kada je trebalo postići bolje performanse za vrijeme VN Kanade.

“Nekada je na takvim dijelovima Mercedes bio solidan. Imamo posla. Oni su ispred nas.”

Ferrarijeve performanse na ravnim dijelovima poboljšale su se i aerodinamičkim konceptom, koji je ostvario učinkovitije performanse u usporedbi s Mercedesovim.
Hamilton je rekao kako je zadovoljan što nije niti malo popustio prateći Vettela, te ga tako prisilio na pogrešku koja ga je u konačnici koštala pobjede, zbog kazne od pet sekundi koju je dobio radi nesigurnog povratka na stazu.

“Imamo posla. Vidjeli smo kako su Ferrariji u Kanadi bili brzi, bili su vrlo blizu i u Monacu, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će se stvari odigrati”, zaključio je Hamilton.

Izvor: GP1.hr