sport

Hamilton i Rosberg će sudjelovati u testu guma za 2017.

Lewis Hamilton i Nico Rosberg će sudjelovati na Pirellijevom testiranju guma za 2017. idući tjedan. Mercedesovi vozači će tako po prvi puta sudjelovati na testu na kojem će voziti modificirani bolid.

Pirelli je od samog početka testnog programa dao do znanja da želi testirati s vozačima koji su trenutno u poretku svjetskog prvenstva kako bi što bolje razvili nove i šire gume koje ćemo gledati od iduće sezone.

Mercedes, Ferrari i Red Bull surađuju s talijanskim proizvođačem guma, ali je za sada samo Ferrari angažirao svoje ‘prve’ vozače – Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena.

Pascal Wehrlein je odrađivao testove s Mercedesove strane, dok je za Red Bull to radio bivši Toro Rossov vozač, Sebastian Buemi.

No, sada je potvrđeno da će na dvodnevnom testu u Barceloni 12. i 13. listopada sudjelovati ‘prvi’ Mercedesovi vozači. Na testu koji će se fokusirati na slick gume, Hamilton će voziti u srijedu dok će Rosberg testne zadaće preuzeti u četvrtak.

Red Bull će nakon toga testirati od petka do nedjelje u Abu Dhabiju, ali momčad još nije potvrdila tko će biti u bolidu.

Izvor: GP1.hr