sport

Hamilton: Jedva čekam borbu s Vettelom

Lewis Hamilton kaže kako ne može dočekati borbu s Ferrarijevim Sebastianom Vettelom. Trostruki svjetski prvak kaže da se nada kako će ove sezone odlučivati borbe na stazi kotač uz kotač, a ne samo taktičke odluke.

Nijemac je u svom Ferrariju uspio biti brži od Hamiltona na prvoj utrci sezone, VN Australije u Melbourneu. Utrku je odlučila taktička ‘pogreška’ Lewisa, kada je ranije otišao u boks i nakon toga zapeo u prometu iza Maxa Verstappena. Ferrari je pametno iskoristio Mercedesov propust i trijumfirao s prednošću od 10 sekundi.

”Moj omiljeni način utrkivanja je go-karting, jer se od starta do cilja utrkuje kotač uz kotač. To je način na koji vozim, to je moj stil, jedva čekam takve borbe. U Bahrainu 2014. sam imao odličnu borbu s Nicom Rosbergom, nadam se da će ih biti i ove sezone.”

”Nadam se da ću se boriti sa Sebastianom, jer on je četverostruki svjetski prvak, jedan od najboljih u svojoj generaciji. Mislim da će navijači biti oduševljeni našom borbom. Nadam se samo da ćemo se boriti na stazi, a ne taktički kroz bokseve. To je ono što želim, to je ono što volim,” rekao je Britanac.

Hamilton dodaje kako ga je poraz u Australiji još više motivirao za nadolazeću utrku, VN Kine.

”To me još više nabrijalo. Željeli smo pobjedu u Australiji. Htjeli smo biti od samog početka prvi. Sada imamo pravu borbu pred nama,” dodaje Lewis.

Izvor: GP1.hr