sport

Hamilton: Nisam mogao izvući maksimum iz bolida na kraju kvalifikacija

Mercedesov vozač Lewis Hamilton kvalificirao se na drugu startnu poziciju za domaću utrku na stazi Silverstone sa samo 6 tisućinki zaostatka za momčadskim kolegom Valtterijem Bottasom. Britanac je nakon kvalifikacija izjavio kako je odmicanjem kvalifikacija bilo sve teže i teže izvući maksimum iz njegovog bolida.

“Postavke bolida odgovaraju više uvjetima u utrci. U petak sam se dosta mučio sa brzinom u jednom krugu te sam to pokušao poboljšati tijekom te iste večeri i u subotu ujutro. Osjećaj je bio dobar prije trećeg slobodnog treninga te prije kvalifikacija, ali je brzina onda postupno opadala sve do Q3 i samim time nisam uspio izvući maksimum za zadnji brzi krug. Bolid se u uvjetima utrke i dalje ponašao dobro te nisam htio mijenjati postavke kako ne bi ugrozio ponašanje bolida u utrci,” izjavio je peterostruki svjetski prvak.

Bottasov pole position je bio njegov prvi nakon VN Španjolske te trenutno ima četiri najbrže startne pozicije naspram Hamiltonovih tri. Finac smatra kako je u drugoj seriji brzih krugova u Q3 trebao poboljšati vrijeme zbog pogreške koje je Hamilton napravio u prvom pokušaju u zavoju Brooklands.

“Razlika između mene i Lewisa je bila veoma mala. U drugom izlasku u Q3 je bilo puno prostora za poboljšanje, a moj krug nije bio savršen. Međutim, mislim da nitko nije uspio odvoziti savršen krug zbog jako osjetljivog novog asfalta te zbog jakog vjetra. Moj glavni cilj je poboljšanje u uvjetima utrke jer smatram kako sam ove godine napravio napredak u kvalifikacijama. Najbitnije je najbolje startne pozicije pretvoriti u pobjede,” rekao je Finac.

Izvor: GP1.hr