sport

Hamilton priželjkuje borbu s Red Bullom i Ferrarijem u Singapuru

Prošle godine na Velikoj nagradi Singapura, Lewis Hamilton je osvojio pole position za tri desetinke sekunde pa nakon toga dominirao utrkom. Uoči ovogodišnjeg izlaska na stazu Marina Bay pobjedu opet priželjkuje, ali nada se i borbama s vozačima Ferrarija i Red Bulla.

Ove je godine Mercedes imao jako dobre nastupe na stazama sličnih karakteristika poput one singapurske. Hamilton i Bottas dobili su sve utrke na uličnim stazama pa se očekuje njihova dobra forma i pod svijetlima reflektora u Singapuru.

Međutim, nakon što je Ferrari dobio dvije utrke zaredom, a Mercedes ima “samo” dvije pobjede u posljednjih šest utrka, Hamilton je prilično oprezan u najavama 15. utrke sezone.

“Očekujući sljedeću utrku, ne mislim da će sve ići nama na ruku. Odlazim u tvornicu i odrađujem uvijek isti proces, nadajući se da ćemo poboljšati bolid, poboljšati naše metode i odraditi bolji posao.”

“Nadam se da ću ja bolje napraviti svoj dio posla na sljedećoj utrci, a budu li i oni kompetitivni, odlično. Nadam se da ćemo imati kompetitivni okršaj Red Bull, Ferrari i mi. Želim da se ta borba nastavi i bilo bi odlično dočekati više takvih prilika”, rekao je Hamilton.

U ukupnom poretku Britanac ima velika 63 boda prednosti u odnosu na momčadskog kolegu i nezaustavljivo ide prema šestom naslovu prvaka svijeta.

Izvor: GP1.hr