sport

Hamilton: Sljedeće godine ću vratiti naslov

Lewisu Hamiltonu nije dugo trebalo da shvati kako nije više svjetski prvak Formule 1. Ove godine naslov mu je uzeo njegov momčadski kolega Nico Rosberg koji će sljedeće godine imati status prvog vozača u momčadi. U razgovoru za britanski The Sun, Hamilton je novom svjetskom prvaku poručio da uživa dok može.

”Sljedećih nekoliko dana Nico će slavit i uživat. Nositi broj 1 na bolidu bit će izvanredan osjećaj za njega. Mora sad uživat dok može, jer ove zime za mene nema odmora, uzet ću mu naslov sljedeće godine,” izjavio je Lewis.

Ove sezone Britanac je ostvario rekordan broj od 10 pobjeda. Ističe da je bilo vrlo teško sezonu završiti s pobjedničkim nizom i rekordnim brojem pobjeda te ostati bez naslova svjetskog prvaka.

”Čestitam Nici, napravio je sve što je trebao. Imao je savršenu pouzdanost motora cijele godine, nije on kriv. Učinio je ono što se od njega i očekivalo, ali reći ću mu samo borit ću se jače nego ikad i vratiti naslov sljedeće godine.”

Upitan i za svoju kontroverznu taktiku tijekom posljednje utrke na VN Abu Dhabija, tvrdi kako je to bio jedini način da se učini nešto.

”Nisam znao što napraviti na početku utrke. Bio sam u vodstvu i znao sam ako samo pobjegnem naprijed, Nico će iza mene samo krstariti cijelu utrku i to je gotovo. U zadnjem stintu pokušao sam pomoći sam sebi jer druge pomoći nije bilo. Nisam ugrozio Nicu ni na koji način. Nisam načinio nikakvu štetu momčadi, osvojili smo prvo i drugo mjesto, trebali bi biti sretni zbog toga. Sve je bilo u granicama pravila,” dodao je Hamilton.

Izvor: GP1.hr