sport

Hasegawa: Koncept za 2017. je vrlo riskantan

Hondin šef, Yusuke Hasegawa, priznaje kako japanski proizvođač puno riskira s novim konceptom motora za 2017. godinu.

Nakon očajne povratničke sezone s McLarenom 2015. godine, Honda je uspjela napredovati i barem malo poboljšati performanse u 2016. Međutim, kraj godine je ipak dočekala daleko iza Mercedesa, Ferrarija i Renaulta.

McLarenom tehnički direktor, Tim Goss, je ranije ovog mjeseca potvrdio kako je Honda završila redizajn pogonske jedinice koju joj je omogućilo ukidanje tokenskog sustava razvoja motora.

“Koncept je kompletno drugačiji. To je vrlo riskantno jer ne znamo puno stvari o novom konceptu. Ne znamo hoće li nam to dati prednost u performansama, ali najveći rizik je pitanje možemo li realizirati taj potencijal ove godine,” rekao je Hasegawa.

Japanac je potvrdio kako glavni fokus Honde i dalje ostaje motor s unutarnjim izgaranjem, ali ne smiju zanemariti niti ostala polja pogonske jedinice.

“Moramo se koncentrirati na ICE (Internal combustion engine) ove godine. Ako poboljšamo motor, a to znači povećanje energije iz ispuha, onda moramo poboljšati i turbinu. Inače nećemo imati dobar razvoj snage u motoru. Još uvijek imamo neke testove za odraditi i bit će nekih proba i pogrešaka. Nadam se da ćemo razumjeti smjer i elemente na koje ćemo se fokusirati. Međutim, nije lako kombinirati elemente kako bi realizirali poboljšanja na ICE-u u potpunosti,” dodao je Hasegawa.

Izvor: GP1.hr