sport

Hasegawa: Na ovoj smo razini trebali biti na početku sezone

Pogonska jedinica Honde se trenutno nalazi tamo gdje je trebala biti na početku sezone, ustvrdio je Yusuke Hasegawa.

Nakon debakla u prve dvije sezone u F1 s novim pogonskim jedinicama, Honda je odlučila ove sezone dizajnirati kompletno novu pogonsku jedinicu u nadi da će se tako približiti jačim momčadima, ali je odmah u početku bilo vidljivo da zaostaju u performansama u odnosu na ostale pogonske jedinice te su isto tako imali puno problema s pouzdanošću.

Prvi bodovi za McLaren-Hondu su došli tek na kaotičnoj VN Azerbajdžana u Bakuu, iako je Honda uvela 3. specifikaciju pogonske jedinice na VN Austrije koja je donijela poboljšanja i u polju performansi i u polju pouzdanosti. Na zadnjoj utrci prije ljetne pauze, na VN Mađarske, Fernando Alonso je završio 6. te je time malo smirio situaciju u ekipi.

”Mislim da smo ovaj nivo performansi trebali imati na prvoj utrci u Australiji ili čak već na testiranjima. Ako ništa, barem smo nakon pet mjeseci uspjeli doći do ovog nivoa te sada treba ići dalje jer je F1 takav sport gdje nema opuštanja.”

”Ali ipak smatram da je ovo prekasno za ovu sezonu. U neku ruku sam zadovoljan sa napretkom od početka sezone, ali opet razočaran što nismo ovdje bili na početku sezone,” zaključio je Hasegawa.

Izvor: GP1.hr