sport

Hasegawa: Ne znam što će biti do VN Kanade

Hondin šef Yusuke Hasegawa rekao je da nije siguran da će njihovi proizvođači donijeti novu nadogradnju za sljedeću utrku u Kanadi koja se održava sljedeći vikend.

Japanski proizvođač je obilježeni kao nepouzdani već od predsezonskih testiranja i zbog toga konstantno rade na poboljšanju performansi.

Planovi su bili da će u Montrealu predstaviti novu nadogradnju, ali kako se približava utrka, ne znaju hoće li imati dovoljno vremena za testiranja.

“Ne odustajemo i jako se trudimo, ali ne znam što će biti do četvrtka. Već smo postigli neki napredak, ali nije znatan, pa se ne isplati mijenjati motor. Nismo još počeli raditi na postavkama. Ako nismo dovoljno sigurni da ih možemo uskladiti sa specifikacijama, to će prouzrokovati probleme u vožnji, tako da su i postavke bitne.”

“Imamo još neke elemente na kojima radimo koji će biti spremni ako ih uspijemo testirati. Puno problema još nije riješeno, ali neki jesu,” izjavio je Hasegawa.

Nova nadogradnja se bazira na motoru s unutarnjim izgaranjem uz neke dodatke za turbinu.

“Motor nam je najveće područje na kojem moramo poraditi,” dodao je Hasegawa.

McLaren je jedina momčad koja nije još osvojila bodove ove sezone pa šef momčadi, Eric Boullier, naglašava da je podizanje performansi ključno za postizanje bodova.

“Potreban nam je korak naprijed od naših partnera za drugu polovicu sezone kako bi osvojili bodove,” rekao je Boullier.

Izvor: GP1.hr