sport

Horner: Do kraja ovog mjeseca želimo odluku oko naše pogonske jedinice za 2022.

Red Bull želi znati koju pogonsku jedinicu će koristiti za 2022. godinu prije kraja ovog mjeseca, kaže šef tima Christian Horner. Preuzimanje Hondinog intelektualnog vlasništva za sad im je preferirana opcija.

Navodno su Red Bull i Honda nekoliko puta razgovarali oko preuzimanja intelektualnog vlasništva japanskog proizvođača, uključujući pogone u Milton Keynesu i Hondine inženjere koji tamo rade.

“Mislim da bi naša preferirana opcija bila da nastavimo s agregatom koji je u automobilu i sljedeće godine, samo preimenovan kao nešto drugo”.

“Ako se uspijemo to dogovoriti s Hondom, bila bi velika šteta vidjeti te motore neiskorištene kako stoje u skladištu negdje u Japanu. Zato bi, podložno prilagodbi propisa, bilo dobro da se pronađe sporazum za nastavak rada s tim pogonskim jedinicama”, rekao je Horner.

Međutim, ako u Red Bullu zaista krenu u preuzimanje Hondinih agregata, tada će se oni zalagati za zamrzavanje razvoja motora kod svih proizvođača. Mercedes bi prihvatio takvo zamrzavanje, a iako su Ferrari i Renault sugerirali da će biti protiv, navodno je jedan od njih ipak spreman promijeniti svoj stav.

Trenutno prema propisima, Renault mora Red Bullu i AlphaTauriju, ako ne mogu pronaći drugu mogućnost, isporučiti svoju pogonsku jedinicu jer trenutno na gridu ima najmanje klijenata koji uzimaju pogonske jedinice tog francuskog proizvođača.

Izvor: GP1.hr