sport

Horner isključuje povratak Vettela u Red Bull

Christian Horner isključuje opciju povratka Sebastiana Vettela u redove Red Bulla zato što su dvojica “alfa vozača” previše za momčad.

Budućnost četverostrukog svjetskog prvaka trenutno je velika nepoznanica. Najviše se spominje da će Nijemac na kraju sezone otići u mirovinu, dok ga nekolicina u nekim zanimljivim scenarijima stavljaju u bolide Red Bulla i Mercedesa.

Međutim, šef Red Bulla, Christian Horner, isključuje opciju da se Vettel vrati u redove Bikova. Podsjetimo, Vettel je svoje najbolje dane u Formuli 1 proveo upravo s Red Bullom, zajedno su osvojili četiri uzastopne titule u vozačkom i konstruktorskom prvenstvu. Horner vjeruje da kombinacija dvojice dominantnih vozača nikada nije dobro završila.

“Mislim da su šanse za takvo nešto gotov nemoguće,” rekao je Horner.

“Imamo dugoročni ugovor s Maxom i Alex Albon radi dobar posao. U momčadi vlada dobra dinamika.”

“Iskustvo govori da postava s dva alfa vozača ne završava dobro. Sebastian je i dalje izuzetno dobar vozač koji je dovoljno dobar za vrh. Dva takva vozača ne bi bila dobra za našu momčad.”

“Zadovoljni smo s postavom koju imamo. Siguran sam da Sebastian ima dovoljno drugih opcija za nastavak dalje.”

Međutim, iz perspektive gledatelja čini se da Vettelu ne preostaje mnogo opcija za 2021, barem u bolidu koji je konkurentan za vrlo dobre i odlične rezultate. Upravo zbog toga mnogi smatraju da će se Vettel na kraju sezone povući u mirovinu.

“To je njegova odluka,” Horner nastavlja. “I dalje je relativno mlad, u ranim tridesetima. Može odlučiti da ostane jer je i dalje vrlo dobar vozač.”

“Sebastian ima snažan karakter i siguran sam da će dugo i pametno razmisliti o svim opcijama.”

“Štogod on odlučio, ostvario je nevjerojatno mnogo. Četiri naslova prvaka, brojne pobjede i postolja. On je jedan od najuspješnijih vozača svih vremena.”

Izvor: GP1.hr