sport

Horner: Kazna nije promijenila Verstappena

Vođa momčadi Red Bulla Christian Horner nedavno je izjavio kako smatra da je Max Verstappen ponešto naučio od stewarda za vrijeme određivanja dobrotvornog rada, no Britanac misli da to neće dovesti do promjene u stilu vožnje mladog Nizozemca.

Verstappen je dobio kaznu od strane FIA-e zbog svađe i fizičkog kontakta s Estebanom Oconom nakon utrke prošlogodišnje sezone u Brazilu. Vozač Red Bulla je odgurnuo bivšeg vozača Force Indie u prostoriji za provjeru težine.

Nizozemac je napao Ocona nakon što ga je Francuz koštao pobjede. Svima nam je poznata situacija u kojoj se Ocon odupirao prestizanju iako je kasnio za krug te je došlo do kontakta spomenutog dvojca.

Kazna je bila dva dana dobrotvornog rada, a prvi je dan Verstappen odradio prije točno mjesec dana za vrijeme Velike nagrade Marrakesha Formule E u Maroku. Drugi dan 21-godišnji Nizozemac je proveo na predavanju o različitim incidentima koji su se događali u Formuli 1. Cilj predavanja bio je naučiti sudionike kako reagirati na incident te koje kazne odrediti krivcima.

“Ovo je bila odlična prilika za njega da sazna što se događa s druge strane ograde,” oduševljen je bio Horner kaznom koju je dobio njegov vozač.

Britanac smatra kako odluka o kazni te kazna koju je odradio Max Verstappen neće loše utjecati na način vožnje kojim se služi mladi vozač Red Bulla koji pod svojim pojasom ima 5 pobjedu u Formuli 1.

“Njegov način vožnje ga razlikuje od drugih.”

“Ako ga netko uspije okrenuti protiv tog načina, on više ne bi bio Max Verstappen koji privlači interes,” zaključio je Christian Horner za Motorsport.com.

Izvor: GP1.hr