sport

Horner: Red Bull mora prenijeti dobru formu u sljedeću sezonu

Šef Red Bulla, Christian Horner, smatra da njegova momčad mora prenijeti dobru formu koju je uhvatila ove sezone, u zimu i sljedeću godinu kada na snazi ostaju ista pravila kao i ove godine.

Došli su do dvije pobjede u prvoj sezoni s Hondom, ali su više puta bili u konkurenciji za pobjede što je zasigurno ohrabrujuće. Naglasio je Horner kako su znali da će početak partnerstva s Hondom biti zahtjevan, ali je pohvalio Japance na dobrom radu tijekom sezone.

”Znali smo od početka da će ovo biti svojevrsna ‘prijelazna’ godina za nas. Moram pohvaliti ljude iz Honde na dobrom radu i velikom trudu od samog početka. Napravili smo skupa dobar napredak tijekom sezone…Uzeli smo jedan pole position, a mogli smo i više, te smo na dosta utrka bili u borbi za pobjedu.”

”U Monaku smo bili jako kompetitivni, kao i u Mađarskoj. Čak smo i na stazi u Austinu bili prilično kompetitivni s obzirom na karakteristike staze. Vidimo da smo na dobrom putu pa je jako bitno da zadržimo taj smjer tijekom zime i sljedeće godine,” rekao je.

Na kraju je Horner rekao kako je jasno da se cijeli grid malo ‘spojio’ pa bi zbog toga sljedeća godina mogla biti jedna od boljih do sada. Nada se da će Red Bull preko zime još dodatno smanjiti zaostatak za Mercedesom koji je i dalje dominantan unatoč dizanju forme Red Bulla i Ferrarija.

”Mercedes je imao dugačak period dominacije te im ovim putem čestitam još jednom, kao i Lewisu na šestom naslovu Svjetskog prvaka.”

”Oni su trenutno naš cilj te njih moramo ‘uhvatiti’. Cijeli je grid malo bliže pa bi sljedeća sezona upravo zbog toga mogla biti jako zanimljiva. Nadam se da ćemo 2020. imati troboj na vrhu, a onda će se u 2021. vrlo vjerojatno opet ispremiješati karte,” zaključio je.

Izvor: GP1.hr