sport

Horner vjeruje da će Leclerc izvući najbolje iz Vettela

Senzancionalni 21-godišnji Charles Leclerc bi mogao Sebastiana Vettela podići na višu razinu, tako barem misli Christian Horner. Austrijanac je bio Vettelov šef u Red Bullu gdje su zajedno osvojili četiri vozačka i konstruktorska naslova.

Iako Vettel još nije osvojio naslov u Ferrariju, dominirao je nad momčadskim kolegom i svjetskim prvakom iz 2008., Kimijem Raikkonenom. Horner vjeruje da će Icemanova zamjena otežati Vettelov život.

“Charles je veoma talentirat i to je uzbudljivo za sport,” započeo je Horner.

“Sebastian sada ima 31 godinu, sada imamo mlade vozače koji stavljaju pritisak na etabilirane vozače. To je fascinantno za pratiti.”

“Prilično lako se (Vettel) nosio s Kimijem. Možda će morati više raditi sada zbog Charlesa, ali to mu može pomoći da postane još bolji.”

“Tako da za njega možda bude bolje ako će imati veću konkurenciju u ekipi.”

Iako je Ferrari u zadnje dvije godine obavio veliki korak naprijed u borbi s Mercedesom, nisu uspjeli prekinuti sada već petogodišnju dominaciju Srebrnih Strijela.

Ferrari u 2019. ulazi s velikim internim promjenama, počevši od promjene šefa ekipe pa do većeg budžeta za sezonu. Postavu razvojnih vozača za nadolazeću sezonu čine mladi talenti Brendon Hartley i Pascal Wehrlein. Horner smatra da se Vettel dobro nosi s promjenama u ekipi.

“Siguran sam da podržava odluke koje su donesene. Naravno, postoji mnogo očekivanja kada ste broj 1. vozač u Ferrariju,” nastavio je šef Red Bulla.

“Ima nove kolege i novi menadžment. Dosta toga je novo oko njega ove godine.”

Novi šef momčadi, Mattia Binotto, nadzirao je razvoj motora, a prije nego što je naslijedio Maurizija Arrivabenea je imao ulogu tehničkog šefa momčadi koju će i dalje obavljati.

“Čeka ga (Binottija) puno posla zato što je teško obavljati obadvije uloge. Ili si tehnički direktor ili šef ekipe, mislim da ga čeka težak scenarij gdje će morati stalno trčati iz jednog ureda u drugi.”

“Oba posla su od ogromne važnosti tako da je u neku ruku to što radi evolucija.”

“Ne znam razloge iz kojih su donijeli te odluke. On je sada već peti šef Ferrarija za vrijeme mog rada u Red Bullu.”

“Sa svakom promjenom šefa dolazi i do promjene načina rada i kulture, a za to treba vremena,” završio je Horner.

Izvor: GP1.hr