sport

Horner: Vlasnici F1 neće dopustiti daljnju dominaciju Mercedesa

Šef Red Bulla Christian Horner smatra kako bi daljnja dominacija Mercedesa bila loša za sport, ali isto tako smatra kako novi vlasnici Formule 1 neće to dozvoliti.

Od uvođenja turbo V6 hibridnih motora 2014. godine, Mercedes dominira Formulom 1. Ima svoju posebnu razinu performansi i rivali su tek u nekoliko utrka uspjeli tek dodirnuti tu razinu. U razgovoru za The Guardian, Horner je objasnio kako sport očajno treba promjenu i kompetitivnije utrke.

“Neugodno je čak i misliti o još tri godine toga. Novi vlasnici Formule 1 dobro znaju kako prirediti predstavu i kako napraviti zdravu i dobru kompeticiju. To može biti učinjeno na umjetan način, ali iznenadio bi se kada bi oni odobrili totalnu dominaciju kakva je bila prošle tri godine,” rekao je Horner.

Red Bullu nije nepoznata potpuna dominacija. Od 2010. do 2013. godine redovno su, uz Sebastiana Vettela, osvajali vozački i konstruktorski naslov. Izmjena pravila za ovu godinu stvorena su kako bi se smanjila dominacija. Međutim, Horner vjeruje kako će momčadi morati još raditi.

“Još jedna dominacija Mercedesa bila bi loša za sport. Kako to spriječiti, zaista ne znam. Bilo bi loše umjetno usporiti nekoga. Morat ćemo jednostavno naporno raditi i staviti ih pod pritisak,” dodao je Britanac.

Izvor: GP1.hr