sport

Horner: Zimska testiranja su nam naštetila

Red Bullov timski šef Christian Horner žali zbog donesene odluke o sudjelovanju na Pirelli testiranju jer ih je odnijela na krivi tijekom završavanja bolida.

Mnogi su očekivali da će konkurirati ostalim timovima u testiranju, ali Horner vjeruje da mu taj program nije puno pomogao kao što su se nadali.

“Očito je da je promjena pravila utjecala i mislim da nam je testiranje naštetilo. Trebali smo složiti bolid oko tih guma, pa nas je to možda odvelo u krivom razvojnom smjeru. Nije to preveliki korak unazad, ali smo išli u drugačijem smjeru od planiranoga.”

“Činjenica je da su se Mercedes i Ferrari bolje uskladili s pravilima nego mi, zato smo bili loši na zimskom testiranju. Nismo odvozili onoliko krugova koliko smo htjeli jer smo većinu vremena proveli u garaži rješavajući probleme s motorom. Tek smo u Australiji vidjeli koliko još imamo posla. Naši vozači su rekli da je bolid neuravnotežen. Puno truda je bilo usmjereno u rješavanju tog nedostatka. Prvo rješenje smo predstavili u Barceloni s novom nadogradnjom,” komentirao je šef Red Bulla.

Izuzev tih problema, Horner se nada da će se Red Bull vratiti na pravi put i početi postizati bolje rezultate.

“Znamo gdje smo najslabiji, a to je već pola odrađenog posla. Imamo sposoban tim koji je već pokazao svoj potencijal na prijašnjim bolidima, tako da ne sumnjam u njih. Polako rješavamo probleme, a to smo pokazali u Barceloni. Vjerujem da će druga polovica biti puno bolja nego prva,” dodao je Horner.

Izvor: GP1.hr