sport

Kvjat na NASCAR Euro Series testiranju

Daniil Kvjat okušat će se na testiranju za NASCAR Whelen Euro Series nakon što je tijekom ove Formula 1 sezone izgubio svoje mjesto u Toro Rossu.

Kvjat je svoju F1 karijeru započeo 2014. godine u Toro Rossu, da bi već sljedeće sezone bio promoviran u Red Bull nakon iznenadnog odlaska Sebastiana Vettela u Ferrari.

Nakon lošeg starta 2016. godine, opet je vraćen u Toro Rosso gdje se zadržao cijelu sezonu. U 2017. nastavio je niz loših rezultata što je na kraju rezultiralo prvo zamjenom Rusa za Pierrea Gaslya, pa nakon VN SAD-a potpuno izbacivanje Kvyata iz Toro Rossa čije je mjesto popunio Brendon Hartley.

Kvjat je nakon odlaska iz Formule 1 bio dosta tih po pitanju društvenih mreža, no ovaj tjedan dolazi na NASCAR Euro Series mašineriju u Italiju.

Njegovo ime se našlo na ulaznoj listi za testiranje koje se održava na stazi Autodromo Di Franciacort koja se nalazi u provinciji Bresica, dok je Rus na rasporedu za testiranje u ponedjeljak i utorak.

NASCAR WES je europsko automobilsko prvenstvo koje u svojoj sezoni posjeti staze u Valenciji, Brands Hatchu te Hockenheimu.

Inspirirano američkim NASCAROM, automobili posjeduju manualni mjenjač s 4 brzine kojega pokreće V8 Chevroletov motor koji proizvodi 450 konjskih snaga, a njihova težina se kreće oko 1150 kilograma.

Trenutni prvak je Izraelac Alon Day.

Izvor: GP1.hr