sport

Lauda: Bottas će biti brz kao i Rosberg

Mercedesov neizvršni direktor, Niki Lauda, smatra da ne postoji razlog zbog kojeg Valtteri Bottas ne bi bio brz kao i Nico Rosberg.

Lauda smatra da je Mercedes napravio jako dobar izbor te da je Finac najbolji čovjek za upražnjeno mjesto. Također, dodaje i kako će Bottas natjerati svog momčadskog kolegu, Lewisa Hamiltona, da zaista ‘zaradi svoju plaću’.

“Bottas je najbolji čovjek. Vjerujem da može voziti jednako brzo kao i Nico. To je razlog zbog kojeg u sezonu startamo s njim i Hamiltonom,” rekao je Lauda za njemački RTL i nastavio.

“Tražili smo vozača koji odgovara našoj momčadi. Do sada smo imali dva top vozača koji su se borili za svjetsko prvenstvo. Nico i Lewis su bili savršen primjer toga jer su se uvijek borili kotač uz kotač. Ponekada je jedan naprijed, a nekada drugi. U posljednje tri godine smo osvojili sve što smo mogli. Zbog toga smo odlučili nastaviti s Bottasom jer on donosi iskustvo i brzinu u momčad,” dodao je Austrijanac.

Ipak, borba između Hamiltona i Rosberga ponekada je bila i ograničena momčadskim odredbama, pogotovo nakon Španjolske i Austrije prošle godine. Lauda tvrdi kako se u novu momčadsku borbu između Hamiltona i Bottasa neće miješati momčadske odredbe.

“On je mirni Finac i volim to kod njega. Ne priča puno, ali radi naporno. Toto i ja ga znamo godinama. Mislim da se on savršeno uklapa u momčad. Kao i uvijek, oba vozača mogu pritiskati jedan drugoga koliko god žele i potpuno slobodno. To se nikada nije promijenilo u Mercedesu, neće ni u budućnosti. Razgovarali smo s Lewisom i objasnili mu da će Bottas voziti uz njega. Lewis nema problema s tim, a nema ni Bottas. Mislim da možemo mirno ući u sezonu s njima dvojicom,” zaključio je Lauda.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.

Izvor: GP1.hr